Zo schaf jij de juiste portofoon aan

Ben je van plan om een portofoon aan te schaffen? Je hebt de keuze uit allerlei verschillende walkie talkies en portofoons. Zo kan het nog wel eens lastig zijn om de juiste variant voor jou te vinden. Wil je graag een portofoon voor recreatief gebruik? Of zoek je eentje die je kunt gebruiken tijdens je werk? Wij hebben drie tips voor je verzameld die je kunnen helpen bij het aanschaffen van een portofoon.

Het gebruik

Voordat je op het internet gaan surfen, moet je jezelf een aantal dingen afvragen. Waar wil je de portofoon voor gaan gebruiken? In de portofoonwereld wordt er een onderscheid gemaakt tussen huis-tuin-en-keuken walkie talkies en portofoons.

Walkie talkies kun je prima thuis gebruiken, maar ook voor op vakantie zijn deze perfect. Portofoons zijn professionele toestellen die vaak door bedrijven worden gebruikt. Deze zijn van goede kwaliteit en zullen niet snel kapot gaan. Ook het bereik en de gesprekskwaliteit van portofoons is bij een portofoon beter dan bij een walkie talkie.

De afstand

Als je voor jezelf helder hebt waar je de portofoon of walkie talkie voor gaat gebruiken, dan kun je gaan kijken naar de afstand. Portofoons onderscheiden zich namelijk van elkaar door het bereik. Als je alleen in de tuin wilt gaan communiceren, is een klein bereik prima. Als je de portofoon op een groot bouwterrein wilt gebruiken dan is het verstandig om voor een groot bereik te kiezen. Op open vlaktes en bij helder weer zal de portofoon zijn maximale bereik halen.

Online bestellen

Nu vraag je je misschien af: waar koop ik zo’n portofoon? Er zijn speciale winkels waar je de apparaten kunt kopen, maar je kunt ook een portofoon bestellen op het internet. Bij verschillende webwinkels kun je zoeken op de gebruiksfunctie van de portofoon, maar ook op merk. Vergeet ook zeker niet te kijken naar de accessoires voor de apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een handig draagtasje of oortjes.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.