Wat te doen bij een CV ketel storing

De CV ketel is een van de meest essentiële elementen binnen uw woning, omdat de CV ketel zorgt voor de verwarming van uw kamers, voor de warmwatervoorziening in de badkamer en de keuken, enzovoorts. Reden genoeg om uw CV ketel eens per zoveel jaar na te laten kijken door een erkende installateur bij u in de buurt. Mocht u toch te maken krijgen met een CV ketel storing, dan is dit vaak lastig zelf te verhelpen. Schakel een installateur of loodgieter in, om de storing in uw CV ketel te verhelpen. De aanpak van een installateur is afhankelijk van het type CV ketel wat u gebruikt, denk aan een losse CV ketel en een zogenaamde combiketel. Bij een combiketel worden een losse CV ketel en losse boiler gecombineerd tot één apparaat.

Oorzaak van een CV ketel storing

maxresdefault (2)Er zijn verschillende potentiële oorzaken te bedenken voor een CV ketel storing. Denk bijvoorbeeld aan een grote hoeveelheid stof aan de binnenzijde van de CV ketel. Het is erg lastig om stof te zien zitten, door de grote kap over de CV ketel. Ook kunnen bepaalde onderdelen van uw CV ketel door de jaren heen verslijten. Wanneer een onderdeel te versleten is, zal deze moeten worden vervangen door een installateur of loodgieter.

Wat u zelf kunt doen bij een CV ketel storing? Kijk op het display van uw CV ketel of er een foutmelding gegeven wordt. In de handleiding staat vaak een uitleg van de verschillende storingscodes, evenals dat er een beschrijving wordt genoemd van mogelijke oplossingen.

Voorkom een storing in de CV ketel

Nog beter is het om een storing in uw CV ketel te voorkomen, door tijdig de hulp van een loodgieter of installateur in te schakelen. Een installateur controleert de onderdelen van uw CV ketel op beginnende slijtage.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.