Nieuwe vloer voor in de woonkamer

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor in de woonkamer, dan heb je veel keuze. Het handigste kan misschien zijn, eerst voor jezelf een prijsklasse bepalen, wat wil je uitgeven aan een nieuwe vloer? Omdat de prijsopgave per vierkante meter gaat, is het makkelijk vergelijken, en zo kun je de vloer kiezen die bij je past.

Duurzame vloeren zijn volop leverbaar

Helemaal hip is een PVC vloer met houtdesign. Bijvoorbeeld van dat PVC laminaat, het is makkelijk zelf te leggen, en hout op de vloer is rustiek. PVC is minder hard dan laminaat van MDF, en dat is gunstig voor de akoestiek in de woning. Ook als je kinderen en huisdieren hebt heeft PVC laminaat voordelen. Kinderen spelen graag op de grond, het is krasvast, en makkelijk schoon te maken. Desalniettemin kan het voorkomen dat PVC laminaat niet je favoriet zal zijn, en dit omdat je een vloer voor het leven wil hebben. Als dat het geval is, de prijs per vierkante meter speelt geen rol en je hebt vloerverwarming, kijk dan eens voor een gietvloer. Deze zijn in two-tone te verkrijgen oftewel betonlook, en gietvloeren hebben zich in de voedingsindustrie bewezen. De ijzersterke vloer is naadloos en krasvast, het is echt een vloer voor het leven.

Sluit een echte houten vloer niet uit

Al dat houtlook is prachtig. Maar stel je hebt geen vloerverwarming, de prijs per vierkante meter speelt geen rol, en je wil dat het levenslang meegaat. Een echte parketvloer van eikenhout is te verkrijgen. De prijs per vierkante meter zal hoger zijn dan van laminaat, en je kunt het maar beter laten leggen door een specialist, maar daarna heb je een vloer die door de jaren heen steeds mooier zal worden. Een parketvloer gaat door de jaren heen leven. Een parketvloer is perfect te onderhouden, want je kan het lakken of in de olie zetten. Er zijn veel voorbeelden te zien van vloeren van eikenhout die heel oud zijn en intensief gebruikt. Soms zie je het in een winkel of kroeg, een kasteel of molen, en al die vloeren zijn door de jaren heen alleen maar mooier geworden. Mocht de investering te hoog zijn, of je zit in een huurhuis waar je ook nog een keer uit hoopt te gaan, bedenk dat veel laminaatvloeren de schoonheid van een houten vloer benaderen. Kijk ook eens bij de vloertegels, een nieuwe vloer in de woonkamer van keramisch parket is een hele goede mogelijkheid.

                                                       

Bron: deurenweb.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.