Onderhoud leidingen en elektra in huis

Bent u zich bewust van de noodzaak van het onderhouden van leidingen en elektra in uw woning? Veel mensen hechten weinig waarde aan deze vorm van onderhoud, waardoor er vervelende complicaties kunnen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage onder uw dak, rond de leidingen onder uw vloer, enzovoorts. Ook een kortsluiting kan ontstaan, wanneer u de elektra in huis niet of niet voldoende laat onderhouden door een erkende elektricien of installateur bij u in de buurt. U moet er toch niet aan denken, wat gevolgen van een kortsluiting voor uw gezin kunnen zijn? Denk aan een brand, een grote schok bij het aanraken van apparatuur, enzovoorts.

Lekkages rondom leidingen

Wanneer u leidingen in uw woning niet laat onderhouden kunnen hier na verloop van tijd lekkages ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond de aanhechting van twee leidingstukken, die niet meer volledig op elkaar aansluiten. Ook kunnen er scheurtjes of kleine gaatje in de leiding ontstaan, waarlangs het water langzaam naar buiten kan sijpelen. Een lekkage brengt vaak een vervelende en zeer lastig te verhelpen waterschade met zich mee, denk bijvoorbeeld aan schimmelplekken op uw muren of plafond. Het verhelpen van deze vorm van waterschade is een tijdrovende klus. U dient immers eerst de lekkage te stoppen en vervolgens het vocht uit uw muren of plafond laten trekken.

Kortsluiting bij slecht onderhouden elektra

Een kortsluiting ontstaat op het moment dat de binnenzijde van twee elektriciteitskabels met elkaar in aanraking komt. Door de elektra in huis goed te onderhouden kan tijdig worden ingegrepen als de binnenzijde van een elektriciteitskabel bloot komt te liggen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een elektriciteitskabel of van een volledig elektrisch apparaat. Een koffiezetapparaat van twintig jaar oud, kunt u immers het beste vervangen!

Twijfelt u ook over de staat van leidingen en elektra bij u in huis? Schakel vandaag nog een installateur in voor onderhoud.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.