Trap laten renoveren versus trap zelf opknappen

De trap wordt vaak een beetje vergeten in de woning en dit is zonde. We gebruiken de trap meerdere keren per dag en het is dan ook belangrijk dat de trap veilig is, maar het oog wil ook wat. Als je graag een groot geheel wilt creƫren, is het van belang dat het uiterlijk van de trap bij de rest van het interieur past. Als dit nu niet het geval is, kun je kiezen voor een traprenovatie of je gaat zelf aan de slag. Twijfel je over wat je moet doen? Wij geven je informatie over beide mogelijkheden.

Handige Harry doet het zelf

Ben jij een echte handige Harry? En heb je wel een beetje verstand van klussen? Dan is het een goede optie om de trap zelf op te knappen. Je hebt verschillende mogelijkheden als je zelf aan de slag wilt gaan:

  • Verven

Is jouw trap een beetje beschadigd en missen er stukjes verf? Dan kan je ervoor kiezen om de trap opnieuw te verven. Dit kun je prima zelf doen. Houd er alleen wel rekening mee dat dit een tijdrovend klusje is.

  • Bekleden

Je kunt er ook voor kiezen om de trap te bekleden. Dit kun je doen met tapijt, maar ook goed met laminaat. Zorg ervoor dat je alles goed opmeet en het vervolgens op maat maakt.

Trap laten renoveren door handige Harry’s

Heb jij twee linkerhanden? Dan is het wellicht verstandig om de trap te laten renoveren door echte vakmensen. Je kunt de trap laten renoveren bij Nextstep-traprenovatie, dan weet je zeker dat je goed zit. In de meeste gevallen hoeft de trap niet in zijn geheel vervangen te worden, maar alleen enkele onderdelen. Bespreek jouw wensen met de professionals en zij doen vervolgens het werk. Als je besluit om de traprenovatie uit te laten besteden, zul je rekening moeten houden met de kosten. Deze liggen namelijk wel hoger in vergelijking met een doe-het-zelf project.

Laat je informeren

Bij de keuze tussen het laten renoveren en het zelf opknappen van de trap moet je rekening houden met verschillende dingen. Natuurlijk is het belangrijk dat je verstand van zaken hebt, maar ook moet je rekening houden met de tijd die het jou kost. Het budget is natuurlijk ook belangrijk. Laat je daarom van tevoren goed informeren over de verschillende opties. Wellicht kun je een deel van de trap renovatie zelf doen en het andere deel uitbesteden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.