Beton in het interieur: zo pak je het aan

Beton in het interieur is helemaal hip. Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, misschien bij je buurvrouw of anders wel in een woonprogramma. Beton kan het interieur net even iets stoerder maken en geeft de ruimte een industrieel tintje. Als je graag beton in je woning wilt toepassen, kun je dit op verschillende manieren doen. Ga je all-the-way door het plaatsen van een betonlook vloer? Of speel je op safe en pas je het toe met accessoires?

Een stoere vloer

Ga je binnenkort verhuizen en wil je graag een nieuwe vloer laten leggen? Of misschien ben je wel helemaal uitgekeken op je huidige vloer? Dan kun je ervoor kiezen om een betonlook vloer te laten leggen. Je zou ook een echte betonnen vloer kunnen laten plaatsen, maar dit kost over het algemeen veel meer werk en een betonlook vloer geeft precies hetzelfde effect. Deze vloer heeft het uiterlijk van beton, maar bied je alle voordelen van een gietvloer. Deze is namelijk onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te maken.

Aan de wand

Als je huidige vloer nog niet aan vervanging toe is, kun je het toepassen van beton ook op een andere manier aanpakken. Beton op de muur is namelijk ook een goede optie. Je kunt ervoor kiezen om met behang aan de slag te gaan. Er zijn namelijk allerlei beton design die op behang afgedrukt kunnen worden. Dan heb je ook nog verf. Er bestaan verschillende soorten betonverf, denk bijvoorbeeld aan een lichte variant, maar een donkere betonlook is ook te verkrijgen. Wij raden je aan om niet alle muren te bekleden met de betonlook. Kies voor één muur en laat deze er echt uitspringen.

Kleine aanpassingen

Vind jij het leuk om eens in de zoveel tijd iets aan te passen in je interieur? En raak je snel uitgekeken op bepaalde dingen? Dan is het misschien niet zo verstandig om een betonnen vloer te laten plaatsen of de wanden te behangen. Het is helemaal niet nodig om de hele woning te verbouwen als je beton in je interieur wilt toevoegen. Dit kun je ook prima doen door middel van kleine aanpassingen.

  • Meubels

Met meubels kun je al direct een andere uitstraling creëren. Koop bijvoorbeeld een leuk betonnen krukje of schaf een stoere betonlook lamp aan.

  • Accessoires

Met accessoires kun je ook al heel veel bereiken. Less is more, toch? Er zijn leuke betonnen vaasjes te verkrijgen, maar je kunt ook kiezen voor betonnen kaarsenhouders.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.