Onderhoudstips voor kunststof kozijnen

kozijnenHouten kozijnen zijn erg mooi maar vergen over het algemeen eens in de 5 jaar onderhoud.

Ze moeten opnieuw geschuurd en geschilderd worden en misschien moeten sommige plekken door houtrot zelfs vernieuwd worden.

Vandaar dat steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen. Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat zij over het algemeen nauwelijks onderhoud vergen.

Het beperkte onderhoud wat u aan kunststof kozijnen heeft en om de levensduur van kunststof kozijnen te verlengen hebben wij een aantal onderhoudstips op een rijtje gezet.

Ventileren

Ventileer uw woning dagelijks zodat vocht geen kans krijgt om te schimmelen. Niet alleen goed voor de kozijnen, maar ook voor uw gezondheid.

Schoonmaken met afwasmiddel en water

Gebruik geen zware schoonmaakmiddelen, mild afwasmiddel met water is vaak voldoende. Voor het heftige schoonmaakwerk kunt u eventueel speciale PVC poetsmiddel gebruiken.

Af en te schoonmaken

Was de ramen enkele keren per jaar en neem direct de profielen mee met een doekje. De buitenkant van de ramen krijgen namelijk het meest te verduren. Smeer de hang- en sluitdelen ten minste 1 keer per jaar om te zorgen dat alles soepel blijft werken.

Zit het handvat van uw raam of schuifpui los?

U kunt eenvoudig de schroeven aandraaien door het kapje eraf te halen. Dit zal slechts enkele keren in de gehele levensduur nodig zijn, maar helpt wel het sluitwerk in goede staat te houden.

Maak de rubbers 2 keer per jaar schoon met een speciaal siliconen poetsmiddel. Hierdoor blijven de rubbers soepel en beschadigen ze minder snel. Indien uw rubbers beschadigd zijn dienen ze vervangen te worden.

Kunststof profielen schoon houden

Poets af en toe het waterafvoer in de profielen. Door de afvoer schoon te houden blijft er geen water staan en worden de kunststof kozijnen minder aangetast.

Klusjes van enkele minuten

De meeste klusjes zijn binnen enkele minuten gedaan en zijn vaak maar eenmaal per jaar nodig. Het is belangrijk om te onthouden dat hoe beter u uw kunststof kozijnen onderhouden worden, hoe langer ze meegaan.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.