Tips om energie te besparen

Het besparen op de energiekosten speelt een steeds prominentere rol binnen onze maatschappij, zeker nu het klimaat sterk aan het veranderen is. Hoe probeert u momenteel te besparen op uw energiekosten, om bij te dragen aan de verbetering van het milieu? Onze installateurs helpen u graag bij het besparen op de energiekosten met verschillende veranderingen in uw woning. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om de thermostaat een aantal graden lager te zetten, om zo te besparen. Dit is echter vaak een tijdelijke oplossing, omdat het zeker op de koude winterdagen te verleidelijk is om de kachel flink op te stoken.

Zorg voor een betere isolatie

4632305721_2bde3fb505_bEen van de mogelijkheden om te besparen op de jaarlijkse energiekosten, is het verbeteren van de isolatie in uw woning. Kies bijvoorbeeld voor een ander type glas, waardoor minder warmte uw woning uitstroomt. Ook een verbetering van de isolatie onder uw dak kan een grote invloed hebben op de energiekosten. Het is immers zo dat de warmte opstijgt en uw woning voor een groot deel via uw dak verlaat. Schakel een dakdekker bij u in de buurt in om te kijken hoe u de isolatie van uw dak kunt verbeteren en welke besparing u dit op kan leveren.

Kies voor een combiketel

Ook een combiketel is een interessante mogelijkheid om te besparen op de jaarlijkse energiekosten. Met een combiketel combineert u een losse CV ketel, met een losse boiler tot één apparaat. Momenteel wordt in veel woningen nog gekozen voor een combinatie van twee losse elementen. Enerzijds bent u hierdoor meer geld kwijt voor het onderhouden van beide apparaten, anderzijds is een combiketel veel zuiniger in zijn werking. Let wel, een combiketel kan op voorhand worden gezien als een behoorlijke investering. Dit zult u door de jaren heen terugverdienen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.