Na 15 jaar cv-ketel laten vervangen

Ketel op tijd laten vervangen

Het zijn dingen waar u doorgaans niet bij stil staat, maar op het moment dat bijvoorbeeld het water niet meer warm wil worden, dan beseft u vaak pas dat de cv-ketel al een oud ding is die misschien wel aan vervanging toe is. Soms schuiven we de aanschaf van de ketel liever nog even voor ons uit, omdat het toch weer een uitgave is die waarschijnlijk niet helemaal gepland stond. Daarbij wordt echter vaak vergeten dat een oude cv-ketel laten staan juist veel geld kan kosten. Het vervangen van een ketel dient dan ook te gebeuren voor dat die echte mankementen gaat vertonen.

Oudere cv-ketels niet efficiënt

Een gemiddelde Nederlandse verwarmingsketel gaat zo’n 15 jaar mee. Als u een ketel hebt die er al langer dan een jaar of 12 hangt, dan kunt u gerust aannemen dat die ketel bejaard aan het worden is en dat u er aan moet denken de ketel over een niet al te lange tijd te laten vervangen. De aanschafkosten voor een nieuwe cv-ketel kunnen in eerste instantie hoog lijken, maar u kunt er vanuit gaan dat die kosten binnen enkele jaren zullen zijn terugverdiend. Oude cv-ketels zijn namelijk minder efficiënt dan de nieuwste generatie cv-ketels, waardoor u vaak flink wat energie kunt besparen.

Hoop geld besparen met een nieuwe cv-ketel

Het voordeel van een nieuwe cv-ketel is dat uw energierekening dus een stuk lager kan uitvallen. Hele oude ketels laten heel veel warmte verloren gaan bij het verwarmen van de woning en het verwarmen van water dat u bijvoorbeeld nodig heeft voor het douchen. De keus voor een heel efficiënte hoog rendement (HR) cv-ketel is dan ook een zeer verstandige keuze. Een HR ketel kan de energierekening per jaar met enkele honderden euro’s naar beneden brengen. Door tijdig de cv-ketel te laten vervangen, bespaart u uzelf dus een hoop geld uit, zeker op de lange termijn.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.