Last van geuroverlast op het werk? Zo voorkom je het, 3 tips!

Iedereen die weleens nare geuren ruikt weet hoe erg stank kan zijn. Stank geeft een vies gevoel en zorgt ervoor dat je jezelf nog maar weinig op andere dingen kunt concentreren. Vaak kun je dat niet gebruiken en al helemaal op kantoor niet. Nare luchtjes op kantoor kunnen door veel verschillende oorzaken ontstaan, maar belangrijker is natuurlijk hoe je ze kunt voorkomen! Daarom vertellen we je in dit artikel hoe je het beste geuroverlast tegen kunt gaan aan de hand van deze 3 tips!

 

Voldoende ventilatie

De eerste goede stap die je zult moeten nemen om geuroverlast tegen te gaan is het verzorgen van goede ventilatie. Zorg ervoor dat er voldoende frisse en schone lucht de ruimte in kan. Het uitademen van personen en de andere luchtvervuilers zoals printers of computers kunnen de geur en de luchtkwaliteit op het kantoor aantasten. Om een goede ventilatie te verzorgen kun je natuurlijk simpelweg de ramen regelmatig openzetten. Helaas leven we in een land waar het af en toe behoorlijk koud kan zijn waardoor dit niet altijd een optie is. In dat soort gevallen kan luchtreiniging een uitkomst bieden. Deze systemen verversen de binnenlucht en zorgen ervoor dat deze schoon en fris blijft. Hiermee verklein je de kans op geuroverlast.

Maak schoon

Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen. Wanneer je voorkomt dat vieze geurtjes ontstaan zal je ze uiteraard ook niet ruiken. Veel kantoren worden niet goed schoongemaakt. De bacteriën die zich hierbij ophopen kunnen nare geurtjes veroorzaken. Zorg er dus voor dat er regelmatig gestofzuigd wordt en dat eens in de zoveel tijd alle bureaus kasten en overige onderdelen van het kantoor goed schoongemaakt worden met water en sop. Op die manier beperk je de ophoping van bronnen van nare luchtjes. Uiteraard kun je, indien gewenst, met luchtverfrissers net even dat extra frisse element geven aan de lucht in jullie kantoor.

Ruim regelmatig op

Tot slot is het natuurlijk verstandig om regelmatig op te ruimen. Laat geen etensresten rondslingeren. Zorg ervoor dat de afvalbakken regelmatig verschoond worden en hou de boel opgeruimd en netjes. Door op te ruimen verklein je de kans dat andere mensen een rommeltje maken waardoor de kans op nare geurtjes weer toeneemt. Daarnaast is het natuurlijk verstandig om, zeker ten tijde van warm weer, ook goed op je persoonlijke hygiëne te letten. Zorg voor een aangename kantoortemperatuur en probeer luchtige kleding te dragen. Op die manier voorkomen jij en je collega’s dat het op jullie werkvloer niet lekker ruikt!

Zoals je ziet kun je best een aantal maatregelen nemen tegen geuroverlast op het werk. Vaak kost het een kleine moeite en wellicht een investering, het resultaat is echter verbluffend! Veel succes!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.