Is het bij jou al tijd voor nieuwe trapbekleding?

Een trap is een groot onderdeel van een huis. De trap wordt elke dag intensief gebruikt en het uiterlijk van de trap kan zeer sfeerbepalend zijn. Goede trapbekleding is daarom zeer belangrijk. Vaak is het na enkele jaren echter tijd om nieuwe bekleding te kiezen. Je kunt natuurlijk kiezen om de trap weer op dezelfde manier te bekleden, maar vaak willen mensen graag iets nieuws. In dit artikel geven we je drie tips over het opnieuw bekleden van je trap.

Wanneer is het tijd voor nieuwe bekleding?

De redenen voor nieuwe bekleding kunnen zeer verschillend zijn. Misschien ben je gewoon uitgekeken op de trap en wil je graag iets nieuws. Maar het kan ook zijn dat de huidige bekleding is versleten en daarom vervangen moet worden. Door slijtage kan de bekleding namelijk glad worden en hierdoor kunnen mensen uitglijden op de trap. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarnaast kan geluidsoverlast een reden voor nieuwe bekleding zijn. Met de juiste bekleding zal een trap namelijk een stuk minder geluid maken.

De keuze voor trapbekleding is enorm en elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wil je graag een duurzaam materiaal, dan kun je het beste kiezen voor hout of kurk. Heb je liever een trap met een exclusieve uitstraling, kies dan voor bijvoorbeeld staal of een betonlook. Andere populaire keuzes voor trapbekleding zijn laminaat en tapijt. Neem dus echt even de tijd om een goed materiaal te zoeken, er is zeker een bekleding te vinden die bij je eigen smaak en interieur past.

Zelf bekleden of laten doen?

De keuze tussen het zelf bekleden van de trap of het laten doen is afhankelijk van verschillende factoren. Het bekleden van een trap neemt aardig wat tijd in beslag. Als je het zelf gaat doen is het dus belangrijk dat je hier genoeg tijd voor neemt. Daarnaast is de keuze afhankelijk van het materiaal wat je gebruikt. Laminaat en tapijt zijn beide vrij eenvoudig te leggen en dit kun je prima zelf doen. Hout en staal zijn bijvoorbeeld een stuk lastiger te leggen en dit kun je beter overlaten aan een professioneel bedrijf.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.