How to: een betonnen vloer schilderen

Het leggen van een betonnen vloer kun je tegenwoordig vrij eenvoudig zelf doen. Als je weet hoe je het beton moet leggen, hoef je het alleen nog maar te kopen en je kunt beginnen. Het bestellen van het beton kun je eenvoudig online doen. Je kunt hiervoor bij de meeste bouwmarkten terecht, maar je kunt ook bij winkels terecht die gespecialiseerd zijn in beton, zoals Beton Direkt. Wanneer je het beton hebt gestort wil je het natuurlijk nog in een mooie kleur schilderen. In dit artikel geven we je enkele tips met betrekking tot het schilderen van beton.

Een droge en vetvrije ondergrond

Voor je kunt beginnen met schilderen moet je eerst zorgen voor een goede ondergrond. Allereerst betekent dit dat het beton goed gedroogd moet zijn. Dit duurt zeker 6 tot 8 weken. Je kunt testen of het beton goed droog is door een stuk plastic folie op de vloer vast te maken. Als er na 24 uur condens op het folie zit, is het beton nog niet droog. Als de vloer wel droog is moet je deze ontvetten voor je kunt beginnen met schilderen. Dit kun je doen door de vloer flink te schrobben. Zorg er na het schoonmaken voor dat de vloer weer helemaal droog is voor je begint met schilderen.

Beginnen met schilderen

Als de vloer helemaal is uitgehard en is schoongemaakt kun je verder met de volgende stap. Voor je begint met schilderen moet er namelijk een laag primer worden aangebracht. Dit zorgt er namelijk voor dat de verf goed aan vloer hecht. Laat de primer ongeveer 24 uur drogen. Als de primer droog is plak je de plinten af met schilderstape en kun je beginnen met verven. Je kunt de verf het beste in twee lagen aanbrengen. Wanneer je klaar bent schilderen duurt het ongeveer een week voordat je de vloer weer kunt belopen.

De juiste verf

Er zijn veel verschillende soorten verf waarmee je de betonnen vloer kunt schilderen. Je hebt dus genoeg keuze voor de kleur van je vloer. Voor een betonnen vloer in woningen wordt vaak betonverf op basis van acryl gebruikt. Hiermee is de vloer stevig genoeg om op te leven. Je zou de verf nog kunnen mengen met een antislipmiddel. Hiermee voorkom je dat de vloer glad wordt en dat er mensen uitglijden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.