De mooiste vloeren in jouw woning

Eens in de zoveel jaar is het weer zover: tijd voor een nieuwe vloer. Misschien heb je de vloer al jaren liggen en ben je toe aan vernieuwing, misschien ben je net verhuisd en wil je een andere vloer dan de vloer die er al ligt of misschien heb je wel een compleet andere reden. Het uitkiezen van een nieuwe vloer kan erg lastig zijn. Er zijn namelijk enorm veel opties, kleuren en designs. Om je een beetje op weg te helpen hebben we drie populaire keuzes voor je op een rij gezet.

Enorm veel kleuren en designs

Een zeer populaire keuze voor een mooie vloer is nog altijd laminaat. Dat is niet gek, want laminaat is vrij goedkoop en levert toch goede kwaliteit. Daarnaast is vrij makkelijk om laminaat te leggen. Je zou er dus ook voor kunnen kiezen om dit zelf te doen. Ook is laminaat verkrijgbaar in oneindig veel kleuren en designs er is dus zeker laminaat te vinden wat in jouw huis past. Of je nou een modern of een klassiek interieur hebt. Laminaat is zeker een vloer voor iedereen.

Nooit meer koude voeten

Een andere vaak gekozen vloer is een gietvloer. Een gietvloer is een kunststofvloer die over bijvoorbeeld beton wordt gegoten. Hierdoor ontstaat er een strakke vloer zonder naden. Het onderhoud van de vloer is hierdoor zeer eenvoudig. Een ander voordeel van een gietvloer is dat de vloer heel geschikt is voor vloerverwarming. Met een gietvloer heb je dus nooit meer koude voeten. Er zijn in Nederland veel bedrijven die gietvloer leggen. Of je nou een gietvloer in Rotterdam of in Groningen wilt hebben. Er is altijd een goed bedrijf in de buurt.

Duurzaam en veel sfeer

Ten slotte is hout een hele populaire keuze voor de vloer. Een houten vloer geeft namelijk enorm veel sfeer aan de kamer. Daarnaast is een houten vloer zeer duurzaam, door de hoge kwaliteit van het hout kun je namelijk jarenlang met de vloer doen. De investering is iets groter, maar dit verdient zich zeker terug. Het enige nadeel van een houten vloer is dat deze lastig is om zelf te leggen. Dit komt doordat het hout kan gaan krimpen of uitzetten door luchtvochtigheid. Dit kun je daarom het beste overlaten aan een professioneel bedrijf.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.