Henco perskoppelingen voorkomen lekkage

Met de kunststof perskoppelingen van Henco weet je het meteen wanneer je last hebt van lekkage door het niet goed persen van de fitting. Het ontwerp van deze fittingen zorgt er op deze manier voor dat je er niet achteraf achter komt dat je de verbinding tussen de beide leidingen niet goed bevestigd hebt, met lekkage als resultaat. Doordat je de fitting verplicht moet persen wordt niet alleen de O-ring goed afgedicht, maar zijn ook de koppeling en de buis meteen stevig aan elkaar verbonden. Als je de fitting niet zou persen, gaat deze lekken bij een druk van 0,5 bar. Zo kom je er meteen achter of je de koppeling goed bevestigd hebt.

Henco PVDF

Ook als je het persen van de fitting niet goed uitgevoerd hebt, zul je dit meteen merken. Als je de persbek niet goed op de fitting bevestigt, blijft er ruimte tussen de pershuls en de O-ring. Het resultaat is dan dat er vanuit deze fitting lekkage plaats vindt bij het afpersen van de gehele installatie. Dit zal ook het geval zij wanneer er iets mis is met het persgereedschap. Zo weet je meteen of je installatie gaat lekken en of je dus goed geperst hebt. De perskoppelingen van Henco zijn gemaakt van PVDF en mede daardoor geldt Leak Before Press (LBP).

Mantelbuizen beschermen de leidingenPerskoppelingen

Het aansluiten van een mantelbuis kan lastig zijn, maar met de vernieuwde Henco mantelbuizen wordt het simpel. Deze sterke, flexibele en duurzame mantelbuizen beschermt de bekende meerlagenbuis en zorgt ervoor dat deze makkelijk te bevestigen is op een verdeler. Daarnaast kost het minder moeite om de mantelbuizen af te snijden, met slechts één omwenteling. Ook kun je profiteren van easy mounting en reparatiekoppeling van Henco. Hiermee heb je bij een reparatie minder breekwerk en hulpstukken nodig, waardoor de reparatie veel sneller en makkelijker zal verlopen. Zo hoef jij je als installateur geen zorgen meer te maken over doorboorde buizen of te kort afgesneden stukken, want met deze makkelijk te monteren reparatiekoppeling heb je genoeg speling en zekerheid. Uiteraard zijn deze koppelingen van Henco verkrijgbaar in verschillende diameters van 16, 20, 26 en 32mm.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.