Golfplaten kopen voor een waterdicht dak

Op zoek naar duurzame dakbeplating voor een waterdicht dak? Dan valt de keuze snel op de vezelcement golfplaat. De vezelcement golfplaat is de duurzaamste, oudste en meest bekendste soort als het gaat om golfplaten. Vroeger werden er veel daken voorzien van asbesthoudende golfplaten. De asbesthoudende platen zijn al langere tijd verboden. Hiervoor in de plaats kwam de vezelcement golfplaat. Een duurzaam alternatief!

Advies bij de aankoop van vezelcement golfplaten

Vezelcement golfplaten zijn verkrijgbaar onder verschillende merken, zoals Humanit, Cemfort en SVK. Alle drie zeer degelijke merken, waarbij het merk Humanit een garantie afgeeft van 10 jaar op kwaliteit. U kunt de vezelcement golfplaten kopen bij onder andere de webshop Beplatingswinkel.nl. U heeft dan een garantie vanuit de leverancier en vanuit de webwinkel de laagste prijsgarantie voor het product.

Monteren van de vezelcement golfplaat

Vezelcement golfplaten zijn beschikbaar in veel verschillende afmetingen. Een dak is daardoor snel gelegd, omdat de ruime keuze in afmetingen vaak goed aansluiten bij het desbetreffende dak. Vezelcement golfplaten zijn wel zwaarder in gewicht in vergelijking met andere dakbeplating. Vezelcement golfplaten bestaan uit wapeningsvezels en wordt vaak ook ondersteund met polypropyleen veiligheidsstrips. Ondanks het gewicht hebben de golfplaten een hoge buigsterkte en kan het goed tegen wind en water.

Let daarnaast bij de montage van de golfplaten erop dat u niet op de platen gaat lopen. Gebruik hiervoor loopplanken. Daarnaast is er een minimale dakhelling nodig van 20%. Gebruik ook tussen gordingen voor de versteviging van het dak, wanneer de plaatlengte groter is dan 1830mm. Begin vanuit de rechterbenedenhoek vanuit elk draagvlak. Humanit levert daarnaast een uitgebreide montagehandleiding van vezelcement golfplaten.

Wilt u daarnaast advies over de dakbedekking en eventuele installaties in uw renovatie of nieuwbouw klus? Wij geven u dan graag advies.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.