Extra ruimte in huis over en meer bergruimte nodig? Maak een inloopkast op maat!

Heb je zeeën van ruimte over in je huis, maar toch nog altijd te weinig kastruimte? Zijn je kinderen bijvoorbeeld al de deur uit en heb je nu hun slaapkamer over als ongebruikte ruimte? Wat dacht je er dan van om de inrichting lekker helemaal om te gooien en de extra plek eindelijk voor je zelf te gaan gebruiken? Richt die slaapkamer dan in als je eigen, nieuwe inloopkast op maat, waarin je werkelijk je hele garderobe en volledige schoenencollectie in kwijt kunt. Niet langer hoeven je kledingstukken dan te worden opgepropt in die kast waarvan je toch al te lang doorhad dat hij echt uit zijn voegen was gebarsten. Voortaan kun je al je kleding per soort opbergen, zodat het direct heel overzichtelijk is en je altijd precies kunt vinden wat je zoekt!

Waarom zou ik een inloopkast op maat laten maken?

Het grote voordeel van het laten bouwen van een inloopkast op maat is dat je alle beschikbare ruimte volledig kunt gebruiken. Door hem helemaal op maat te maken blijft er nog geen hoekje of randje onbenut. Hierdoor zal je zien dat je eigenlijk nog veel meer kwijt kunt dan je aanvankelijk dacht. Een ander groot pluspunt van het op maat laten maken van de kast is dat je hem helemaal naar jou of jullie eigen wens kunt laten maken. Je kunt dus niet alleen zelf kiezen waar hij mag komen te staan, maar bepaalt ook zelf waar je extra ruimte voor wil hebben, van welk materiaal de kast gemaakt dient te worden en welke look en afwerking je nieuwe kast mag krijgen. Zo heb je zelf de controle over de nieuw te creëren ruimte en kun je er op toe zien dat je inloopkast goed past bij de rest van je interieur.

Moet ik een professioneel bedrijf inhuren of kan ik mijn inloopkast ook zelf maken?

Als je van jezelf weet dat je niet al te handig bent, is het zeker verstandig en zelfs aan te raden om een professioneel bedrijf in te huren voor de bouw van je inloopkast. Zo weet je zeker dat je niet achterblijft met een schots en scheve kast die toch niet zo optimaal werkt als je dacht.
Wanneer je echter je handen niet omdraait voor een leuke klus, kan het zelf maken van je kast een prachtig eigen project voor je vormen. Begin in dit geval met een schets van hoe jouw ideale inloopkast er uit ziet en bedenk waarvoor je hem hoofdzakelijk wilt gaan gebruiken. Wil je er bijvoorbeeld voornamelijk je nette en zakelijke kleding in kwijt of misschien juist wel je complete garderobe, van sokken tot winterjassen? Deel de kast alvast in gedachten in en maak aan de hand daarvan een exacte bouwtekening. Haal de benodigde materialen in huis en ga lekker aan de slag. Voor je het weet kun je beginnen met het inrichten van je eigen inloopkast op maat!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.