De mogelijkheden van process heating

Process heating wordt gebruik in industriële processen. Er is sprake van process heating als er gebruik gemaakt wordt van temperaturen boven de 680 graden. Met deze techniek kunnen verschillende processen uitgevoerd worden. Om u iets meer te vertellen over de mogelijkheden die er zijn omtrent process heating schreven wij dit artikel.

Wat is process heating

Bij veel industriële processen wordt er gebruik gemaakt van hoge temperaturen. Wanneer deze temperaturen hoger zijn dan 680 graden mag je het process heating noemen. Om deze warmte te creëren heb je verschillende onderdelen nodig. Er moet warm lucht gemaakt worden dit gebeurd door middel van een process heater. Om de temperatuur goed te kunnen regelen heb je een regelaar nodig. Ook heb je het juiste mondstuk nodig om de warmte over te brengen op het proces wat je uit wil voeren. Met een process heater kan je verschillende processen uitvoeren.

  • Verwarmen
  • Krimpen
  • Steriliseren
  • Ontdooien
  • Drogen
  • Verbinden
  • Vormen

Dit zijn processen die vaak uitgevoerd worden doormiddel van process heating. Dit process wordt ook veel gebruikt in de verpakkingsindustrie. Het is gemakkelijk om met proces heating het harde plastic om te vormen naar de vorm van het product. Op deze manier kan ervoor gezorgd worden dat producten een stevige verpakking hebben en eigenlijk gen schade op kunnen lopen.

Wat heb je nodig voor dit process

Bij dit process is het belangrijk dat je goede lucht verhitter gebruikt. Je krijgt namelijk te maken met hoge temperaturen die erg gevaarlijk kunnen zijn. Het is dus van belang dat de apparatuur goed gecontroleerd is op veiligheid. Het merk Hertz is gespecialiseerd in apparatuur die je in het process toe kan passen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een process heaters te gebruiken. Er zijn warme luchtblazers die warmte in een ruimte kunnen blazen. Ook zijn er luchtverwarmers die over een warmte element beschikken. Op deze manier stralen ze energie uit en kan het toegepast worden in verschillende processen. Veel process heaters zijn bedoeld voor het buigen van buizen. Hiervoor heb je een speciaal verwarmingselement die in de buis wordt aangebracht. De buizen worden van binnen uit warm gemaakt en kunnen gemakkelijk vervormd worden.

Zelf toepassen met een hete lucht föhn

Wil je deze processen ook op kleine schaal toe kunnen passen? Met een hete lucht föhn kan je thermoplasten verwarmen, vervormen en verbinden. Een hete lucht föhn wordt vooral gebruikt bij kleine werkzaamheden. Het is erg handig om buizen, dakbedekking en zeilen te verwarmen. Als deze materialen warm worden kunnen ze goed met elkaar verbonden worden. Een hete lucht föhn kan ook gebruikt worden als lasapparaat. Door het juiste mondstuk op de föhn te plaatsen kan je onderdelen verbinden door middel van lasdraad. Er zijn verschillende mondstukken verkrijgbaar die geschikt zijn voor de föhn. Dit geeft de mogelijkheid om de föhn bij meerdere werkzaamheden te gebruiken. De hete lucht föhns zijn vaak vrij klein. Dit zorgt ervoor dat je met de föhn ook op lastige plekken kan gebruiken. Na het verbinden van onderdelen is afwerking wel heel belangrijk. Er blijven namelijk wel een aantal ongelijkheden in het materiaal zichtbaar.

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.