5 onmisbare kledingitems voor in de bouw

Wanneer u werkzaam bent in de bouw, heeft u een beroep dat fysiek veel van u vraagt. Zo’n beroep vraagt om kledingitems die specifiek ontworpen zijn om deze fysieke werkzaamheden te doorstaan. Er zijn veel items op de markt die het u in uw werk in de bouw een stuk gemakkelijker en comfortabeler kunnen maken. In dit artikel vertellen we u welke kledingitems onmisbaar zijn voor in de bouw!

1. Werkjassen

Een onmisbaar item binnen de bedrijfskleding is de werkjas. Afhankelijk van uw werkomgeving bieden wij een grote keuze werkjassen aan met verschillende kenmerken en eigenschappen. Welk type werkjas heeft u nodig in uw werkomgeving? Een goede werkjas zorgt ervoor dat u onder alle omstandigheden optimaal kunt blijven functioneren. Er bestaat een ruim assortiment werkjassen die onder andere parka’s, soft shell jassen, bodywarmers, gevoerde jassen, pilot jacks, (fleece)vesten, stofjassen en regenjassen bevat. Elk gerenommeerd merk en iedere werkjas heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Zo kunt u altijd de juiste werkjas vinden die optimaal past bij uw werkomstandigheden.

2. Werkschoenen

Binnen de bouw wordt altijd gedacht aan veiligheid. Werkschoenen of veiligheidsschoenen zijn noodzakelijk voor uw eigen welzijn, veiligheid en gezondheid. Het dragen van werkschoenen of veiligheidsschoenen op de werkvloer is van groot belang voor uw eigen welzijn, veiligheid en gezondheid. Het inventariseren van eisen waaraan uw werkschoen moet voldoen is onmisbaar bij het maken van de juiste keuze. Tijdens de inventarisatie gaat het om eisen op het gebied van pasvorm, doelmatigheid en normeringen in relatie tot uw arbeidsomstandigheden.

3. Werkbroeken

Iedere branche of bedrijfstak heeft haar specifieke eisen als het gaat om kwalitatief hoogwaardige werkbroeken. De ene werkbroek is de andere niet. Uitgangspunt is dat een werkbroek u niet mag belemmeren in uw bewegingen tijdens uw werk. De ideale werkbroek is functioneel, draagt comfortabel, heeft de juiste uitstraling en is praktisch tot in de details.

4. Hoofdbescherming

Binnen de bouw is het vaak verplicht om bescherming voor uw hoofd te dragen. Die is in allerlei soorten en maten te verkrijgen.

5. Oogbescherming

Goede oogbescherming is zeer belangrijk voor optimale veiligheid op de werkvloer. Onze ogen zijn kostbare, maar tegelijkertijd ook erg kwetsbare zintuigen. Het is dus belangrijk om uw ogen goed te beschermen tijdens werkzaamheden waarbij u uw ogen kunt beschadigen. Door een de vier soorten veiligheidsbrillen te dragen kunt u het risico op oogschade tot een minimum beperken. Gespecialiseerde winkels hebben een ruim assortiment waarin alle soorten veiligheidsbrillen goed vertegenwoordigd zijn.

 

Na het lezen van dit artikel kunt u met een gerust hart de handen uit de mouwen steken, want met deze tips voor kledingitems zorgt u voor veilige werkomstandigheden in de bouw!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.