De voor- en nadelen van een gietvloer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een gietvloer in huis te laten leggen. Niet gek, want een gietvloer is beschikbaar in enorm veel kleuren en designs. De vloer is hierdoor aan te passen op elk interieur. Afhankelijk van de grote en de complexiteit van het oppervlak kun je een redelijk goedkope gietvloer laten leggen. Ben jij ook toe aan een nieuwe vloer, maar twijfel je of een gietvloer wel voor jou geschikt is? Wij hebben de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rij gezet.

Schoonmaken is een eitje

Het grootste voordeel van een gietvloer is dat er bijna geen onderhoud nodig is. Een gietvloer is een gladde en naadloze vloer. Er kan dus geen stof of ander vuil in naden of voegen gaan zitten. Hierdoor is het enorm makkelijk om de vloer schoon te houden. Het is al voldoende om de vloer wekelijks te stofzuigen en regelmatig te dweilen. Daarnaast is de vloer volledig waterdicht. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er vocht in de vloer trekt wanneer u per ongeluk iets laat vallen.

Oneindig veel mogelijkheden

Een gietvloer heeft enorm veel mogelijkheden. Er is niet alleen veel keuze tussen de verschillende kleuren en designs, maar de vloer kan ook geplaatst worden in elke kamer. Je kunt dus een gietvloer in zowel de keuken, de woonkamer als de slaapkamer laten leggen. Doordat de vloer volledig waterdicht is kun je hem zelfs in de badkamer laten leggen. Een andere mogelijkheid van gietvloeren is dat deze goed te combineren zijn met vloerverwarming.

Pas op voor krassen

Een nadeel van een gietvloer is dat het complex is om deze te leggen. De vloer moet namelijk volledig strak worden gelegd en je wilt natuurlijk geen bobbels of verkleuringen in de vloer. Je kunt de vloer daarom het beste door een professioneel bedrijf laten leggen. Daarnaast zijn er zowel zachte als harde gietvloeren, laat je hier goed over adviseren. Een harde vloer is namelijk gevoeliger voor krassen. Zorg er daarom voor dat er viltjes onder alle meubels zitten en dat je niet met vieze schoenen over de vloer loopt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.