Tips voor een opgeruimde schuur

Bij veel mensen staat de schuur helemaal vol. Overal staan spullen waarvan je denkt dat ze nog wel eens van pas zullen komen, er zijn enorm veel hout- en bouwmaterialen en ook aan gereedschap is er geen gebrek. Doordat er zoveel spullen in de schuur liggen, kan het lastig zijn om de schuur netjes te houden. Wil je graag een nettere schuur? In dit artikel geven we je daarom enkele tips over het opruimen van de schuur én over het netjes houden van de schuur.

Gooi weg wat je niet meer nodig hebt

Het opruimen van je schuur is een goed moment om je oude spullen weg te gooien. Vaak bewaar je dingen voor het geval je zo ooit weer nodig hebt. Haal daarom alles uit je schuur en bedenk je goed of het écht nodig is om spullen te bewaren. Door onnodige spullen weg te gooien zal het een stuk makkelijker zijn om je schuur op te ruimen. Spullen die je wel bewaart kun je even schoonmaken, dit zorgt er meteen voor dat de schuur er netter uitziet.

Schaf goede kasten aan

Om je schuur netjes te houden is het belangrijk om goede opbergruimte te hebben. Schaf daarom goede kasten aan waar je je spullen in kunt bewaren. Door alles in kasten te bewaren vermijd je dat spullen gaan rondslingeren. Deel de kast logisch in, gereedschap bij gereedschap en verf bij verf. Bewaar je spullen in dozen of bakken? Plak hier dan een label op, zo kun je meteen zien wat er in zit. Hierdoor blijft de schuur netjes en kun je alles eenvoudig vinden wanneer je het nodig hebt.

Creëer ruimte

Je kunt een hoop ruimte in de schuur creëren door de hoogte in te gaan. Hang meerdere planken aan de muur en bewaar hier je spullen op. Net als bij kasten, is het ook bij planken belangrijk om alles logisch op te bergen. Ook kun je je gereedschap aan de muur hangen. Hierdoor bespaar je een hoop ruimte en je hebt meteen een goed overzicht van al je gereedschap. Je hoeft dus nooit meer naar je gereedschap te zoeken.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.