Werk jij straks ook in de bouw?

Binnen de bouw zijn er een hoop verschillende banen mogelijk. Je kunt aannemer worden, maar ook timmermannen, schilders en stukadoors zijn van groot belang. Al jarenlang is er een groot tekort aan mensen in de bouw. Het is daarom belangrijk dat er zo snel mogelijk mensen gevonden worden die de vacatures opvullen. Zou jij graag willen werken binnen de bouw, maar weet je niet goed welk beroep bij je past? Kijk dan ook eens naar onderstaande beroepen.

Bouwtekeningen maken

Het maken van bouwtekeningen is van groot belang binnen de bouw. Alleen op de tekeningen is te zien hoe de constructie gemaakt moet worden. Lijkt jou dit leuk? Dan kun je BIM modelleur worden. Een BIM Modelleur verricht alle werkzaamheden om het informatiemodel klaar te maken. Dit houdt in dat er ontwerpen en tekeningen gemaakt moeten worden. Maar een BIM modelleur doet ook berekenings- en selectiewerkzaamheden. Als BIM modelleur heb je dus een zeer belangrijke rol.

Nooit meer een lekkend een dak

Wanneer er een gebouw wordt gebouwd, moet hier natuurlijk ook een goed dak op worden gelegd. Een goede dakdekker is daarom van groot belang. Een dakdekker brengt een beschermende laag aan op een dak. Dit kan zowel op een plat dak als op een hellend dak. Er zijn verschillende materialen waarmee je een dak kan bedekken. Dit zijn bijvoorbeeld dakpannen, kunststof of stro. Je kunt je als dakdekker specialiseren in een specifiek materiaal of je kan als allround dakdekker aan de slag.

Gebouwen afbreken

Het bouwen kan niet meteen beginnen, eerst moet er een gebouw of een deel hiervan worden afgebroken. Het afbreken van een gebouw wordt gedaan door een sloper. Een sloper moet veel weten van constructies en verschillende materialen. Je kunt tenslotte niet zomaar beginnen met slopen. Er moet eerst goed bekeken worden hoe een constructie in elkaar zit en hoe verschillende materialen het beste kunnen worden afgebroken.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.