Wat is Gyvlon?

Gyvlon is een vloeibare dekvloer met bijzondere kwaliteiten. Daar Gyvlon redelijk vloeibaar is, is het ook gemakkelijk toepasbaar. Dit soort gietvloer krijgt meer en meer de voorkeur omwille van de milieuvriendelijke samenstelling en het feit dat het later ook kan gerecycleerd worden. Gyvlon biedt een zeer hoge thermische geleiding omdat de dikte die nodig is om de buizen van de vloerverwarming te bedekken aanzienlijk vermindert. Door de bijzondere thermische kenmerken neemt Gyvlon snel warmte op waardoor ze ook vlugger kan afgegeven worden. De temperatuur in de leefruimtes blijft egaal omdat de warmte gelijkmatig wordt afgegeven. Het leggen van dit soort vloer is ook veel minder arbeidsintensief dan het plaatsen van een gietvloer met zand en cement. Per dag kunnen oppervlaktes tot 1500 vierkante meter geïnstalleerd worden.

Specifieke kenmerken van Gyvlon:

Heel goed warmtegeleiding

Gyvlon is bijzonder goed geschikt voor vloerverwarming omdat het voor een volledige inkapseling van de leidingen zorgt. Daardoor verhoogt de warmteoverdracht tussen de leidingen en de gietvloer. Dit, samen met de beperkte dikte van de vloer en de hoge thermische geleiding, zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte.

Droog binnen 24-48 uur

Gyvlon droogt snel uit waardoor het na de 24 tot 48 uur beloopbaar is. Daardoor zullen werklieden die in hetzelfde gebouw werken geen vertraging oplopen.

Eiwitvrije samenstelling

Het zal je misschien verbazen maar een samenstelling van zand en cement bevat heel wat eiwitten. Eiwitten zijn een bron van bacteriën en dus niet ideaal voor toepassingen in een medische of chemische omgeving. Gyvlon daarentegen is 100 % eiwitvrij, wat betekent dat er zich geen bacteriën kunnen in nestelen. Om die reden wordt het ook meer en meer gebruikt in ziekenhuizen en labo’s.

Brandstofbesparing

Zoals eerder aangehaald is een Gyvlon dekvloer ideaal in combinatie met het gebruik van vloerverwarming in huis. Bij het gebruik van traditionele vloerverwarming kom je al snel aan een besparing van 10%. Wie kiest voor een systeem met een warmtepomp kan tot 40 % besparen op de exploitatiekosten van de verwarming

Gyvlon is samengesteld uit gerecycleerd materiaal

Gyvlon wordt geproduceerd met 98% gerecycleerd materiaal. De materialen worden vermengd met additieven en aggregaten om door toevoeging van water tot een vloeiende dekvloer te komen. Voor elke 100 vierkante meter Gyvlon wordt 3.4 ton afval gerecycleerd.

Geschikt voor ruimte oppervlaktes

Met Gyvlon kun je veel grotere oppervlakken in één stuk gieten dan met zand en cement. Met zand en cement is dit beperkt tot ongeveer 40 vierkante meter, terwijl er met Gyvlon stukken tot wel 1000m² (of 300m² met vloerverwarming) in één stuk kunnen gegoten worden

Nauwkeurige afwerking van het oppervlak

Gyvlon vloeiende dekvloeren hebben een lage krimpfactor en zijn uitermate geschikt voor een perfect effen ondergrond om achteraf vinyl, tegeld of parket op te plaatsen als toplaag.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.