Wat is een AVG?

De AGV, van groot belang in de logistieke sector

Waarvoor staat de naam AGV?

U vraagt het zich waarschijnlijk wel af waar deze afkorting nu voor staat. AGV staat voor Automatic Guided Vehicle, beter bekend als Automatisch Geleide Voertuigen. Dit zijn volledig geautomatiseerde transportsystemen waarbij dus geen bemanning meer bij nodig is. Deze automatisch geleide voertuigen worden vaak gebruikt bij industriële of logistieke sectoren, hierbij worden ze ingezet om bepaalde goederen te verplaatsen doorheen magazijn of distributie-omgevingen.

Voordeel Automatic Guided Vehicle

Deze AGV’s brengen uiteraard ook voordelen met zich mee. Zo zijn ze efficiënter voor uw bedrijf. Ze verlagen uw kosten aan personeel en verhogen uw rendement van uw zaak. Deze vorm van automatisering valt niet meer weg te denken in onze moderne wereld vooral aangezien ze ook veiliger zijn, zo heeft u minder werkongevallen.

Verschillende automatisch geleide voertuigen

Er bestaan verschillende soorten AGV’s, zo kan u ze zelf op maat laten maken bij enkele gespecialiseerde bedrijven of u kan een doorsnee model kopen. Ook de manier van besturing kan verschillen, zo bestaan er met magneten die u in de grond laat steken, hier rijdt de Automatic Guided Vehicle dan over. Een AGV kan altijd om haar as draaien en kan op verschillende wijzen rijden, zoals longitudinaal of transversaal. Ook bestaan er ontwerpen met een luchtkussen, deze kunnen dan manueel, semi-automatisch of compleet automatisch bestuurd worden. Ze kunnen ook bestuurd worden met laser, draden of markers.

Besluit

Zoals u ziet is de keuze eindeloos bij AGV’s, ze zijn wel degelijk een schakel die men niet meer kan missen binnen de industrie aangezien ze een grote meerwaarde met zich meedragen. Bedrijven met AGV’s hebben bijvoorbeeld minder last van ongevallen. Dit is een voordeel dat bijdraagt aan de efficiëntie en de modernisering van uw bedrijf.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.