Toenemende populariteit van de kunststof gietvloer

De laatste jaren neemt de populariteit van de kunststof gietvloer sterk toe. Dit heeft met meerdere factoren te maken. Op de eerste plaats is het zo dat de gietvloer van kunststof, ook wel de polyurethaan vloer, voordeliger wordt in aanschaf. Hierdoor is het voor meer mensen financieel haalbaar om een kunststof gietvloer te nemen. Daarnaast heeft de kunststof gietvloer diverse interessante voordelen te bieden. Wel is het zo dat het bij een gemiddelde ruimte vier tot vijf dagen duurt om de vloer te gieten. Hier moet dus wel wat tijd voor worden gereserveerd. Toch, het is meer dan de moeite waard.

Aantrekkelijke voordelen van de kunststof gietvloer

Een kunststof gietvloer wordt ook wel een polyurethaan vloer genoemd. Polyurethaan wordt van aardolie gemaakt en is een polymeer van kunststof. Deze vloeren worden daadwerkelijk gegoten over de bestaande ondergrond, waardoor er een naadloos resultaat ontstaat. Het is dan ook niet mogelijk dat er nog vuil of vocht onder de vloer loopt via naden. Het feit dat de kunststof gietvloer vochtdicht is betekent natuurlijk ook dat deze gemakkelijk hygiënisch schoon te houden is. De elastische eigenschappen van de vloer zorgen ervoor dat deze niet snel beschadigd en daarnaast ook niet gaat scheuren bij intensief gebruik.

Geruislozer dan epoxyvloeren

Epoxyvloeren zijn eigenlijk het alternatief, maar deze zijn wel minder geluiddempend dan kunststof gietvloeren. De goedekope kunststof gietvloer heeft geluiddempende eigenschappen en kan daarnaast nog extra worden voorzien van een dempingslaagje. Dit is een ideale oplossing, bijvoorbeeld wanneer u onderburen heeft.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.