Een hoge kwaliteit bedrijfsvloer dankzij epoxy

Gaat u binnenkort een nieuwe bedrijfsruimte inrichten en bent u hiervoor op zoek naar een stevige ondergrond? De specialisten van Epoxywinkel.nl vertellen u graag waarom het handig kan zijn om zelf aan de slag te gaan met het gieten van een stevige epoxyvloer. Zoals u zal ontdekken is dit materiaal uitermate geschikt voor bedrijfsruimtes omdat het keihard is en hoge belasting aan kan. Er zijn diverse voordelen ten opzichte van een normale gegoten vloer.

Wat is epoxy precies?

Epoxy is eigenlijk een soort kunsthars die op meerdere plekken gebruikt kan worden. Epoxy bestaat uit het basisonderdeel, de hars en een middel dat als verharder werkt. Bij de menging van deze middelen groeit het geheel uit tot een zeer hard kuntstofmateriaal. Het materiaal is bovendien eenvoudig om af te werken, ook als je dit graag zelf doet. Epoxy wordt niet alleen gebruikt in vloeren, maar bijvoorbeeld ook in tafelbladen.

Voordelen ten opzichte van de normale gietvloer

Als we het hebben over een epoxyvloer dan wordt deze het meestal gebruikt in een bedrijfsmatige ruimte. Dit komt omdat dit type vloeren een stuk dikker zijn dan de reguliere gietvloer en de dikte van de vloer zorgt ervoor dat deze zwaarder belast kan worden, ideaal als er zware voertuigen of zware meubelen op komen bijvoorbeeld. Er zijn zelfs voorbeelden van een epoxyvloer die wordt gegoten in een vliegtuighangar.

Uw eigen epoxyvloer gieten?

Wist u dat het tegenwoordig ook mogelijk is om uw eigen vloer te gieten? Als u beschikt over de nodige kennis en de juiste gereedschappen dan kunt u dit zelf aanbrengen. De spullen die u nodig heeft kunt u aanschaffen op de Epoxywinkel. Hier vindt u werkelijk alle producten die u nodig heeft om zelf een duurzame epoxyvloer te gieten. Ziet u het toch niet helemaal zitten om dit zelf te doen? Dan zijn er ook specialisten beschikbaar die u alsnog van dienst kunnen zijn.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.