De juiste verlichting in huis

Als je je huis net hebt laten verbouwen of als je net een stuk bij je huis hebt laten aanbouwen moet je de nieuwe ruimtes natuurlijk nog mooi maken. Je schildert de muren in een mooie kleur en je schaft comfortabele meubels aan. Het is echter ook belangrijk om de juiste lampen aan te schaffen. Je wilt natuurlijk dat de lampen de juiste sfeer uitstralen en voldoende licht geven voor de activiteit die je wilt gaan doen. In de keuken heb je bijvoorbeeld meer licht nodig dan in de woonkamer.

Genoeg licht om te koken

Vaak wordt gezegd dat de keuken het hart van het huis is. In de keuken wordt gekookt, gegeten en gelachen. Het is daarom belangrijk dat de keuken is voorzien van de juiste verlichting. In de keuken kun je het beste kiezen voor hoogwaardige ledverlichting. Ledverlichting geeft een hoop licht waardoor je goed kunt zien wat je aan het doen bent tijdens het koken. Zo snijd je niet per ongeluk in je vinger. Een ander voordeel van ledverlichting is dat de lampen veel branduren hebben, je hoeft deze dus niet snel te vervangen.

Sfeerverlichting in de woonkamer

De woonkamer is vaak een plek om te ontspannen. Gezellig met elkaar praten, tv kijken of ontspannen een boek lezen. Je hebt hier een stuk minder licht nodig dan in de keuken. In de woonkamer kun je daarom het beste kiezen voor sfeerverlichting. Als je kiest voor sfeerverlichting met een dimmer kun je de lamp feller en minder fel maken, wanneer je meer of juist minder licht nodig hebt. Ook kun je in de woonkamer nog een leeslamp neerzetten, zodat je je boek zonder moeite goed kunt lezen.

Belichting van de tuin

Ook om het huis in het handig om verlichting op te hangen. Verlicht bijvoorbeeld de tuinpaden, zodat je goed kunt zien waar je loopt wanneer je in het donker naar buiten gaat. Het is niet nodig om de paden continu te verlichten, je bent tenslotte niet de hele tijd buiten. Je kunt daarom het beste kiezen voor een lamp met een sensor. De lamp gaat dan alleen aan wanneer je hem nodig hebt. Hierdoor bespaar je energie en je hoeft de lamp minder snel te vervangen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.