3 tips om duurzamer te leven

Ben jij al bezig meer duurzaam leven? Duurzaamheid is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. We willen met z’n allen een steentje bijdragen aan het verbeteren van het milieu en dit doen we op alle denkbare manieren. Zo is de een bezig met duurzaamheid door het niet meer eten van vlees en de ander draagt zijn steentje bij door het scheiden van afval. Wij hebben drie tips verzameld die je kunnen helpen bij het duurzaam leven.

De voeding

De productie van voeding is noodzakelijk, maar hierbij wordt het milieu erg belast en komen er veel broeikasgassen vrij. We kunnen de wereld een stukje duurzamer maken door bewust na te denken over onze voeding. Eet niet meer dan je nodig hebt, zo kan je ook geen voedsel verspillen. Het verspillen van voedsel is namelijk schadelijk voor het milieu. Ook kan het helpen om minder voor vlees en kaas te kiezen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om nog maar één dag in de week vlees te gaan eten of misschien kun jij helemaal wel zonder vlees. Ook veganisme is erg populair tegenwoordig.

Duurzaam huis

Je voeding aanpassen kan een eerste stap zijn, maar het hebben van een duurzaam huis is tegenwoordig ook belangrijk. Niet alleen is dit goed voor het milieu, het kan ook heel wat geld besparen. Bepaal eens hoeveel energie jij eigenlijk gebruikt en kijk of je dit ook kan verminderen. Zet de kachel bijvoorbeeld eens iets lager of laat de lichten eens wat minder lang aan staan.

Zonnepanelen laten installeren is ook een goede optie. Dit is misschien een grote investering, maar na verloop van tijd kun je dit geld terugverdienen. Heb jij een plat dak? Geen zorgen, zonnepanelen voor een plat dak bestaan ook.

Groen leven

Met een duurzaam huis alleen ben je er nog niet. Je zult je levensstijl ook moeten aanpassen als je duurzaam wilt gaan leven. Het aanpassen van je voeding is al een stap in de goede richting, maar er zijn nog meer kleine aanpassingen die je kunt doen. Stap bijvoorbeeld vaker op de fiets en laat de auto staan. Auto’s stoten namelijk ontzettend veel CO2 uit en dit is erg slecht voor het milieu. Wil je toch liever met de auto op pad? Kies dan voor een zo zuinig mogelijke auto.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.